image
Sursa foto: evz.ro

Mii de români cer excluderea PSD-ului condus de Liviu Dragnea din Partidul Socialiștilor Europeni

Peste 12.000 de români au semnat o petiție adresată șefei Partidului Social Democrat din Danemarca, solicitându-i să facă demersuri pentru excluderea PSD-ului lui Liviu Dragnea din Partidul Socialiștilor Europeni.

„Dragă Mette Frederiksen, în calitate de lider al social-democraților ai puterea de a propune Partidului Socialiștilor Europeni excluderea social-democraților români. Aceștia sunt social-democrați doar cu numele și distrug încrederea în social-democrația din Europa”, se spune în petiția postată pe Change.org.

Printre argumente, autorul petiției pomenește despre acțiunile violente din Piața Victoriei ale Jandarmeriei, doar „pentru ca social-democrații să pastreze puterea”, și aduce aminte de modificarea legilor justiției, schimbarea șefei DNA și dezastrul din Sănătate.

„Este clar că guvernul social-democrat nu are de gând să demisioneze în pace, iar acum încearcă să dividă societatea românească, aducând astfel instabilitate la granița estică a UE. O Românie instabilă este ultimul lucru pe care și-l dorește UE”, se mai spune în petiție.

„Având toate acestea în vedere, noi, cetățeni europeni și rezidenți danezi, credem că social-democrații români nu mai reprezintă principiile socialiștilor europeni. De aceea vă solicităm respectuos să faceți demersuri pentru excluderea lor din Partidul Socialiștilor Europeni și să condamnați acțiunile lor împotriva poporului român”, se încheie petiția.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: