image
Sursa foto: ap

Autorul atacului terorist, cu camionul, în Stockholm, închis pe viaţă

Uzbecul Rakhmat Akilov, autorul atentatului cu vehicul de la Stockholm din 2017, soldat cu cinci decese, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru terorism, informează site-ul postului Radio Europa Liberă (RFE/RL).

Akilov a recunoscut că a comis atacul cu vehicul în urma căruia cinci persoane au fost ucise, inclusiv o fetiţă de 11 ani, iar alţi zeci oameni au fost răniţi.

În vârstă de 40 ani, Akilov, un imigrant al căruia îi fusese respinsă cererea de acordare de azil, a mărturisit că a comis atacul pentru a forţa Suedia să înceteze operaţiunile militare împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Bărbatul a jurat credinţă reţelei Stat Islamic înainte de atac, însă nicio grupare teroristă nu a revendicat atentatul, scrie mediafax.ro.

Akilov, care este căsătorit şi are patru copii ce locuiesc în Uzbekistan, a emigrat în Suedia pentru a trimite bani înapoi familiei lui.

O investigaţie a jurnaliştilor de la RFE/RL şi agenţia suedeză de ştiri TT a relevat că uzbecul era în contact cu presupuşi militanţi ai Stat Islamic, înainte, în timpul şi după atentatul de la Stockholm.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: