image
Sursa foto: jurnal.md

Liderii ACUM: „Viitorul scrutin nu este despre Plahotniuc, ci despre faptul dacă vor mai rămâne oameni în țara asta sau nu”

Un lucru esențial pe care oamenii trebuie să-l înțeleagă este că alegerile parlamentare din februarie sunt decisive în sensul în care rezultatul acestora va determina viitorul țării noastre, afirmă liderii Blocului ACUM Platforma DA și PAS.

„La următoarele alegeri nu despre Plahotniuc este vorba, nu despre Dodon este vorba, următoarele alegeri vizează țara, vizează oamenii. Următoarele alegeri înseamnă ceea ce ne dorim noi să fim - să fim niște oameni liberi sau să rămânem ceea ce suntem, dacă vrem să ne ridicăm din genunchi sau vrem să rămânem în continuare în genunchi. Câte unul suntem slabi, dacă suntem împreună răsturnăm și munți”, a declarat liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Politica”, la TV8.

„Următoarele alegeri sunt despre faptul dacă vor mai rămâne oameni în țara asta sau nu, toată lumea s-a putut convinge, se poate convinge cât de dramatică este situația. Când mergem prin cele mai multe localități rurale și în trei case nu găsim pe nimeni și într-a patra locuiește cineva. Dacă mai rămân hoții ăștia la guvernare care nu oferă nicio perspectivă oamenilor, dar absolut nicio perspectivă și știm că sunt foarte mulți din cei care stau pe bagaje, cum se spune, atunci o să ajungem într-o situație și mai dramatică, o să ajungem o țară părăsită, fără oameni. Nu putem să admitem lucrul ăsta. Despre asta sunt aceste alegeri, despre a ne salva ca societate, ca țară, ca oameni”, a adăugat lidera PAS, Maia Sandu.

Referindu-se la raportul comisiei parlamentare în cazul Open Dialog, liderii ACUM au menționat că scopul acestuia, dincolo de denigrarea opoziției, este ca acesta să stea la baza unei eventuale decizii de eliminare a opoziției din campania electorală.

„Acestui regim îi arde, cum zicea Pașa Parfeni în piață, ceva, un loc anume. Așa că nu de amuzamente le este lor și cu atât mai puțin nouă în momentul în care țara asta suferă, oamenii suferă, nu este de amuzament. Știm foarte bine ce înseamnă acest raport și dacă dumneavoastră ați menționat de câte ori suntem noi suntem trecuți acolo cu doamna Sandu, bănuiesc că mai sunt și alții. Găsiți-mi măcar unul care a furat miliardul. N-o să-l găsiți. Știți de ce? Pentru că ei se află în raportul Kroll, în raportul făcut de niște instituții internaționale pe care guvernarea nu vrea să-l deschidă. Trebuie să înțelegem foarte clar ce se urmărește prin acest document pe lângă discreditarea mea personală, a doamnei Sandu, se mai urmărește un scop - și anume ca să existe, să fie la baza unei eventuale decizii de scoatere a noastră din campania electorală ceva și nu mai contează ce”, a menționat Andrei Năstase.

„Am ajuns în situația în care regimul sau în fruntea regimului sunt niște personaje duse cu pluta și în aceste situații te poți aștepta la orice. Eu cred că nici ei nu știu exact acum până unde vor merge și dacă vor simți că forța noastră crește și că suntem tot mai puternici atunci ar putea să recurgă la orice. Știm deja că ei sunt capabili de orice. Dacă o să considere că pot să fraudeze alegerile mai subtil, nu așa deschis, atunci poate n-o să recurgă, o să se limiteze doar la difuzarea acestor fake-uri ca să ne discrediteze, dar eu cred că noi trebuie să fim pregătiți pentru orice opțiune”, a punctat Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: