image
Sursa foto: theguardian.com

Summitul Trump - Putin, la Helsinki; Un protestatar, scos cu forţa de la conferinţa de presă // VIDEO

Rusia şi Statele Unite au numeroase interese comune şi se confruntă cu noi tipuri de provocări, afirmă preşedintele rus, Vladimir Putin, după întrevederea cu omologul său american, Donald Trump. La rândul său, preşedintele SUA a spus că întâlnirea cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, s-a defăşurat "foarte bine" şi este "un bun început".

„Am avut un dialog direct, deschis, profund productiv. S-a desfăşurat foarte bine", a declarat Donald Trump, catalogând întrevederea cu Vladimir Putin drept "un bun început".

„Dezacordurile între ţările noastre sunt cunoscute, iar eu şi preşedintele Putin am discutat pe larg astăzi despre aceste lucruri. Relaţiile noastre nu am mai fost niciodată mai proaste decât acum. Dar situaţia a început să se schimbe de acum patru ore. Chiar şi în timpul tensiunilor Războiului Rece, când lumea arăta cu mult diferit comparativ cu situaţia de acum, Rusia şi Statele Unite au putut menţine un dialog puternic", a adăugat Trump.

Liderul de la Casa Albă a explicat că a abordat în cursul întrevederii problema ingerinţelor ruse în scrutinul din SUA. "Am simţit că mesajul trebuie transmis cel mai bine personal, am vorbit mult despre asta", a spus Trump, fără a oferi detalii.

Donald Trump a subliniat că investigaţia privind ingerinţele ruse a afectat relaţiile între "cele mai mari puteri nucleare din lume", reiterând că echipa sa de campanie electorală nu a avut "niciun contact" cu Moscova.

"Proliferarea nucleară, stoparea acesteia reprezintă cel mai mai important lucru", a insistat Donald Trump.

La rândul său, Vladimir Putin a catalogat "absurde" acuzaţiile privind ingerinţele electorale ruse. "Procurorul special american Robert Mueller poate utiliza un tratat bilateral prin care să facă o solicitare, iar noi îi vom interoga pe indivizii suspectaţi de implicare în infracţiuni", a spus Putin, referindu-se la ancheta din Statele Unite privind ingerinţele Moscovei.

Un protestatar a fost scos cu forţa de agenţii de securitate din sala în care se desfăşoară conferinţa de presă a preşedinţilor din Statele Unite şi Rusia, Donald Trump şi Vladimir Putin.

Protestatarul avea o pancartă pe care scria: "Tratat pentru interzicerea armelor atomice".

Bărbatul se prezentase drept jurnalist al publicaţiei The Nation. A fost rugat să iasă din sală şi ieşise paşnic, dar în momentul revenirii a fost scos cu forţa de agenţii de securitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: