image
Sursa foto: Jurnal.md

Atenție, șoferi! În weekend polițiștii vor fi cu ochii pe voi

Inspectoratul Național de Patrulare avertizează șoferii că în zilele de week-end pentru creșterea siguranței traficului rutier şi pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, inspectorii de patrulare intensifică activitățile de fluidizare și supraveghere a traficului pe traseele naționale.

În context, INP atenționează că în perioada rece a anului și condițiile meteo pot brusc să se schimbe, iar partea carosabilă poate fi umedă, acoperită de brumă, sau să persiste ceață.

În scopul prevenirii accidentelor rutiere pilițiștii de patrulare vor întreprinde măsuri de documentare a șoferilor care nu respectă limita de viteză admisă, depistarea conducătorilor auto care urcă la volan în stare de ebrietate și a altor încălcări RCR.

Totodată, șoferii care au geamurile umbrinte la fel riscă să fie documentați, deoarece geamurile umbrite diminuează câmpul vizual al șoferului.

Pentru evitarea sancționărilor de către INP sau mai grav, provocarea accidentelor rutiere cu consecințe, recomandăm șoferilor:

- să circule, atât în localități cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranță;

- să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice;

- să cupleze centura de siguranță;

- să aibă echipat automobilul cu pneuri corespunzătoare sezonului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: