image
Sursa foto: gov.md

Natalia Gavrilița ar putea candida la funcția de primar al Chișinăului? Ce spune fostul premier

Fostul prim-ministru, Natalia Gavrilița, ar putea candida la funcția de primar al Capitalei, subliniind că, în prezent, membrii PAS analizează mai multe candidaturi. Ea a mai menționat că „avem persoane care ar putea face o treabă mai bună decât se face acum în Chișinău”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate.

– Sunteți unul dintre candidații pe care îi ia în calcul PAS?

– Discutăm împreună cu colegii. Noi avem mai multe persoane care ar fi potrivite pentru exercita această funcție. Am discutat cu colegii despre mai multe candidaturi.

- Inclusiv și candidatura dumnevoastră?

- Da.

„Noi ca și toate partidele care se pregătesc de campania electorală din toamnă, facem analize. Aici nu este vorba doar despre candidatura pentru Primăria Chișinău. Noi vorbim despre alegeri în toate localitățile țării. Suntem în toate raioanele în proces de identificare a candidaților (…) Particip la aceste evenimente care încurajează femeile să fie candidate și, evident, că discutăm mai multe opțiuni pentru orașe, pentru municipiul Chișinău și, în general, pentru toată țara”, a declarat Natalia Gavrilița.

De notat că în septembrie 2022, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu și deputatul PAS Lilian Carp sunt potențialii candidați ai PAS pentru funcția de primar al Chișinăului.

Potrivit noului Cod Electoral, intrat în vigoare la 1 ianuarie, alegerile locale generale din anul curent ar putea avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: