image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Gaibu, după ce a părăsit fotoliul de ministru al Economiei: „A fost un an plin de muncă, reforme și proiecte”

Sergiu Gaibu și-a dat astăzi demisia din funcția de ministru al Economiei. Cu această ocazie, fostul ministru a venit cu un mesaj pe Facebook, menționând ce a reușit să facă timp de un an, cât a fost în funcție.

„Dragi, prieteni, colegi și atreprenori, Am depus demisia din funcția de Ministru al Economiei. A fost un an plin de muncă, reforme și proiecte. Am reconstituit Ministerul Economiei cu o focusare pe politicile economice și mediul de afaceri. Am inițiat reforma agențiilor subordonate, ODA fiind pe deplin reformată, cu o guvernanță modernă, demnă de spiritul european, iar reforma Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorului (ISSPNPC) este pe final. Un amplu program de reformare a infrastructurii calității a fost conceptut cu Banca Mondială și deja inițiat din această toamnă, de rând cu alte componente de susținere a antreprenorilor prin ODA și simplificare a proceselor și digitalizarea de acte permisive cu un buget total de 50 mln de dolari pentru următorii 5 ani. Împreună cu ODA am revizuit toate programele existente și am creat programe noi de susținere a antreprenorilor, a fost crescută susținerea incubatoarelor regionale pentru a un sprinjin sporit antreprenorilor din zonele rurale”, a scris Gaibu.

Totodată, fostul ministru a mai precizat că a reușit să aprobe Legea privind risipa alimentară, importantă pentru reducerea deșeurilor, dar și utilizarea mai rațională a produselor alimentare în societate.

„Pentru prima dată a fost inițiată elaborarea unei strategii pe domeniul diplomației economice și am pus bazele unui fond de de dezvoltare după modelul european (Fondul pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei - FACEM)”, a mai comunicat Gaibu.

Astăzi, deputatul Dumitru Alaiba a fost numit ministru al Economiei după ce Sergiu Gaibu și-a dat demisia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: