image
Sursa foto: Epoch Times

Alexandru Slusari, după declarațiile lui Candu: A ținut o lecție de demagogie crasă despre cât de bine trăiesc oameni în RM

„Dacă ar fi organizat un campionat al lumii la spusul minciunii, plahofinul Adrian Candu ar avea toate șansele să-l câștige. Azi la conferință de presă, „smotreașii” lui Plahotniuc din Parlament jumătate de oră a ținut o lecție de demagogie crasă pe tema cât de bine trăiesc oameni după ianuarie 2016, când stăpânul lui a preluat unipersonal puterea în țară”. Declarațiile au fost făcute de către vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

„Democrații n-au lipsit la guvernare din 2009 și personal Candu a fost ministru economiei în anul 2014. Anume el a promovat Hotărârea Guvernului din 7 noiembrie 2014, prin care statul a emis garanțiile pentru jaful bancar în suma de 9,7 mlrd. de lei. Cu asta se va ocupa justiția liberă. Nu comentez mult pasajele lui mincinoase despre faptul că oameni au simțit rezultatele reformelor. Două zile în urmă noi am văzut rezultatele unui sondaj specializat. Fiecare a patra persoana aptă de muncă planifică în următorii 6 luni să plece din „paradisul” lui Candu”, a adăugat Alexandru Slusari.

În context, Alexandru Slusari spune că va lupta cu minciuna respectivă cu cifrele statisticii, care emite un organ oficial, controlat de actuală guvernare:

În anul 2017 în țara noastră a activat oficial peste 528 de mii de salariați. Dar în anul 2015 acest număr, conform cifrelor statistice, era de circa 787 de mii. Nu știu unde a văzut Adrian Candu 60 de mii de locuri de muncă noi, dar eu am numărat minus aproape 260 de mii de salariați după doi ani de stabilitate.

Recent în Parlament a fost discutată situația cu valorizarea pensiilor. Pentru circa 130 de mii de pensionari (aproape 25% din numărul total de pensionari), care au ieșit la pensia până la 1999, pensiile nu au fost valorizate. A fost încălcată orice logică și etică față de acești cei mai vârstnici oameni ! Iar la alți aproximativ 7 mii de pensionari pensiile au fost majorate cu până la 10 lei ! În general, noi n-am găsit pe nici un pensionar, la care pensia a fost ridicată cu 37 %, așa cum a promis la televizor Pavel Filip. Deci, fericire a cuprins doar Parlamentul.

Referitor la creșterea investițiilor străine. Informația oficială din 31 iulie 2018 privind situația cu investițiile în activele imobilizate. În 2017 investițiile din străinătate s-au redus cu 7%, iar în general investițiile din mijloacele proprii s-au diminuat cu 1,2%.

Minciuna oricum are picioare scurte, chiar dacă baza acestei este președintele Parlamentului!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: