image
Sursa foto: Getty Images

Julen Lopetegui a plecat de la Real Madrid pe ușa din dos: Mesajul de adio

Julen Lopetegui a fost demis de la Real Madrid după doar 14 meciuri, în care campioana Europei din ultimii 3 ani a ajuns într-un punct critic. Totul a culminat cu umilința din El Clasico (înfrângerea cu 5-1 pe terenul rivalei Barcelona VIDEO). Înlocuit cu Santiago Solari, antrenorul care pentru postul de la Real a lăsat naționala Spaniei chiar cu două zile înaintea debutului la Cupa Mondială a emis un comunicat dedicat conducerii, jucătorilor și fanilor de pe Santiago Bernabeu.

"După decizia luată de conducerea lui Real Madrid, vreau să mulțumesc clubului pentru șansa pe care mi-a oferit-o. Le mulțumesc jucătorilor pentru efortul pe care l-au depus și pentru munca lor și de asemenea vreau să mulțumesc fiecăruia dintre angajații clubului, pentru bunul tratament din această perioadă. Totodată, am o deosebită recunoștință pentru fani, pentru încurajările lor. Le doresc numai bine pentru restul sezonului", a scris în comunicatul lui Julen Lopetegui după demiterea de la Real Madrid.

137 de zile a petrecut Julen Lopetegui în funcția de antrenor principal la Real Madrid, acolo unde l-a înlocuit pe Zinedine Zidane.

Înainte să-l numească pe Santiago Solari antrenor interimar, conducerea clubului Real Madrid a încercat să îl aducă pe Antonio Conte, dar antrenorul italian a refuzat. Se pare că un rol important l-a avut și vestiarul Realului, care nu l-ar fi primit cu prea mare bucurie, după cum afirmă la unison presa din Spania și cea din Italia.

De altfel, fotbaliștii de la Real Madrid i-ar fi transmis președintelui Florentino Perez că l-ar vrea înapoi pe Zinedine Zidane, omul care a avut performanțe remacabile pe banca albilor în ultimii 3 ani, când a câștigat, printre altele, de 3 ori consecutiv UEFA Champions League și un titlu în La Liga.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: