image
Sursa foto: AP

Amazon va vinde direct produse Apple: Cei doi giganți au semnat un acord pentru piețele din cele mai importante țări

Cea mai mare companie de e-commerce din lume a anunțat vineri că va începe să vândă mai multe produse Apple, inclusiv cele mai recente dispozitive ale Apple, incluzând iPad Pro, iPhone XR, iPhone XS și Apple Watch Series 4, de asemenea și căștile pentru telefoane Beats.

Acordul Amazon-Apple se referă la piețele din Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Spania, Japonia și India, iar noile produse vor fi disponibile pe site în următoarele săptămâni, scrie Biziday.ro.

Doar revânzătorii autorizați de Apple vor avea acum dreptul să vândă produsele Apple și Beats pe Amazon.

În prezent, multe dintre aceste produse Apple sunt fie indisponibile pe Amazon, fie sunt vândute numai pe piața terților, la prețuri și condiții variate. Amazon vinde deja în mod direct unele dispozitive Apple, cum ar fi laptopurile MacBook și căștile Beats.

“Amazon lucrează în mod constant pentru a spori experiența clienților și una dintre modalitățile prin care facem acest lucru este creșterea selecției produselor pe care le oferim clienții”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Amazon, într-o declarație. “Așteptăm cu nerăbdare extinderea sortimentului nostru de produse Apple și Beats la nivel global”.

Prin nou înțelegere, clienții se pot aștepta la o selecție mai mare de produse Apple noi și la prețuri standard. De asemenea, reprezintă o mare victorie pentru Amazon chiar înaintea sezonului de cumpărături de sărbători, oferindu-i mai multe produse electronice de la un producător de dispozitive de top, cu produse extrem de căutate. Pentru Apple, afacerea ar putea ajuta să vândă mai multe dispozitive la nivel mondial.

Înțelegerea indică și faptul că relația dintre cei doi giganți se îmbunătățește, după ce Amazon în 2015 a eliminat streamurile video Apple TV de pe site-ul său, pentru ca în același an să revină asupra deciziei.

“Lucrăm cu Amazon pentru a îmbunătăți experiența clienților Apple pe site-ul lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Apple, Nick Leahy, “și așteptăm cu nerăbdare acei clienți care vor o altă modalitate excelentă de a cumpăra iPhone, iPad, Apple Watch, Mac și alte produse.

Momentul acordului ridică întrebări, a declarat analistul eMarketer Andrew Lipsman, adăugând că veniturile mai slabe decât cele preconizate ale companiei Amazon în ultimul său trimestru ar putea fi unul dintre factorii deciziei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: