image
Sursa foto: Privesc.eu

Andrei Năstase: Sunt alături de profesori în demersul constituțional pentru salarii decente și respect din partea guvernării

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, susține solicitarea profesorilor privind majorarea salariilor cu 50 la sută și îndeamnă, în acest context, toți bugetarii să iasă la marele protest din 26 august.

„Cadrele didactice cer majorarea salariilor și o fac în strictă conformitate cu legea și realitățile sumbre în care am ajuns din cauza unei guvernări cleptocratice, iresponsabile, având controlul deplin asupra justiției. O justiție ce, în condiții de libertate, ar fi intervenit prompt, iar guvernanții de azi în frunte cu coordonatorul Plahotniuc ar fi stat deja la racoare în pușcărie (nu în birouri ministeriale), cu averile dobândite ilicit confiscate conform legii”, a declarat liderul DA.

În opinia lui Andrei Năstase, pentru o majorare omenească a salariilor bugetarilor era suficientă realizarea doar a unei promisiuni electorale a lui Dodon, cea de neadmitere a recuperării de la cetățeni a banilor furați din vistieria statului.

„Președintele a ales confortul său personal, alături de unul dintre șefii săi, Plahotniuc, ambii aflați la adăpostul aceleiași justiției capturate, la fel ca și șefa PSRM”, a remarcat Andrei Năstase.

Liderul opoziției antioligarhice și-a reiterat apelul către toți bugetarii să se alăture marelui protest din 26 august.

„Sunt alături de cadrele didactice în demersul lor constituțional pentru o muncă remunerată decent și respect din partea guvernării. Fac apel către toți bugetarii, cadre didactice, medicale, către pensionari și studenți: pe 26 august să fim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale. Avem nevoie de reforme profunde, de politici euroconforme bine elaborate și implementate. Avem nevoie de schimbare. Și o putem face doar uniți, solidari, cu demnitate și foarte determinați”, a mai spus Andrei Năstase.

Precizăm că pentru astăzi a fost anunțat un flashmob la Ministerul Educației, organizat în cadrul campaniei „Profesorii Merită”. Grupul de inițiativă va anunța lansarea unei petiții prin care autoritățile sunt îndemnate să ofere o remunerare decentă pentru profesori. Se cere majorarea cu 50 la sută a cadrelor didactire, dar și dublarea salariilor personalului auxiliar din instituțiile de învățământ.

În iulie, Guvernul a decis indexarea cu 8% a salariilor profesorilor, fapt care a atras critici dure.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: