image
Sursa foto: AP

Moment istoric: Donald Trump devine primul preşedinte american care pune piciorul pe pământ nord coreean

Preşedintele american Donald Trump a intrat mergând pe jos duminică în Coreea de Nord, făcând câţiva paşi alături de liderul ţării Kim Jong Un şi fiind astfel primul preşedinte american care a mers vreodată pe teritoriul acestei ţări.

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei. Liderul de la Casa Albă a avut iniţiativa acestei întâlniri şi i-a lansat invitaţia lui Kim Jong-un pe Twitter.

Cei doi şi-au dat mâna la graniţa dintre cele două Corei, în zona demilitarizată şi apoi au păşit împreună pe pământ nord coreean. Imediat după acest moment, Donald Trump a spus că este o zi măreaţă pentru întreaga lume.

Este a treia oară când cei doi lideri se văd faţă în faţă. Locul însă îi dă o încărcătură simbolică deosebită. Donald Trump este primul preşedinte al Statelor Unite care merge acolo. Se întâmplă într-un moment în care negocierile pentru denuclearizare sunt blocate, de la summitul de acum patru luni din Vietnam care s-a încheiat cu un eşec.

Donald Trump este însoţit la această întâlnire de preşedintele Coreei de Sud, în ţara căruia a sosit de ieri, după ce a participat la summitul G20.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: