image
Sursa foto: cna.md

550 de euro pentru un permis de conducere: Un fost subofițer de poliție din Bălți, cercetat penal pentru trafic de influență

Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Principal, anunță cercetarea penală a unui cetățean, care atunci când lucra ca subofițer de poliție în Bălți a primit 550 de euro ca să faciliteze susținerea probelor practice și obținerea de către o persoană a permisului auto de categoria „B”, fără a susține examenele de calificare.

Potrivit informațiilor preliminare, acesta ar fi pretins şi primit de la o locuitoare a municipiului Chișinău, domiciliată în raionul Florești, mijloace bănești în sumă de 550 de euro, susținând că ar avea influență asupra unor persoane publice responsabile de documentarea conducătorilor auto din cadrul Centrului Multifuncțional Bălți al Agenției Servicii Publice.

Astfel, acesta își asumase rolul să-i determine să faciliteze susținerea probelor practice și obținerea permisului auto de categoria „B”, fără a susține examenele de calificare.

Acum, acesta este cercetat penal pentru trafic de influență și riscă până la cinci ani de închisoare sau amendă în mărime de la 150.000 de lei.

Acţiunile pretins a fi ilegale ale acestuia au fost documentate pe parcursul anului 2019, de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii  municipiului Chișinău, oficiul Principal. Suplimentar, trebuie menționat faptul că oamenii legii au pornit recent un alt dosar împotriva făptașului, pentru o infracțiune similară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: