image
Sursa foto: telekomsport.ro

Hackerii au lovit din nou: FIFA are informaţii că un consorţiu media european plănuieşte publicarea unor documentele interne

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) şi-a manifestat îngrijorarea că documentele sustrase în urma atacului asupra sistemului său informatic din luna martie ar putea fi publicate în media internaţională, relatează DPA.

FIFA are informaţii că un consorţiu european media plănuieşte publicarea a unei serii de documentare bazate în parte pe documentele sale interne sustrase în martie.

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, se aşteaptă ca documentele ce vor fi date publicităţii să cuprindă şi informaţii private.

Într-un comunicat, forul internaţional a precizat: ''În urma atacului din martie 2018, FIFA a luat o serie de măsuri pentru a îmbunătăţi securitatea IT, cu scopul de a proteja angajaţii săi şi suntem îngrijoraţi de faptul că anumite informaţii au fost obţinute ilegal. FIFA condamnă orice tentativă de a compromite confidenţialitatea, integritatea şi disponibilitatea datelor în orice organizaţie uzând de practici ilegale''.

Este a doua oară când computerele de la FIFA au fost ţinta atacului unor hackeri. La începutul acestei luni, FBI a anunţat că spionajul militar din Rusia a fost responsabil pentru atacul din 2016, în urma căruia o serie de informaţii privind investigaţiile antidoping şi rezultate de laborator au fost publicate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: