image
Sursa foto: jurnal.md

Au apartamente, dar fără gaz și curent; Mai mulți proprietari dintr-un bloc de la Ciocana se plâng de tărăgănarea problemei

Mai mulți proprietari de apartamente date recent în folosință, din strada Mircea cel Bătrân din Chișinău, sunt nemulțumiți că racordarea blocului de locuințe la rețeaua de distribuție a gazelor și a energiei electrice este tărăgănată de aproape un an. Oamenii nu au contracte individuale semnate cu distribuitorul de curent și achită facturile ca persoane juridice. Administratorul companiei de construcții promite că în scurt timp problema va fi remediată.

Oamenii spun că au trecut să locuiască în noile apartamente încă în luna mai trecut. De atunci, li s-a promis că până în august va fi realizată racordarea apartamentelor la rețeaua de distribuție a gazelor. Nu s-a întâmplat acest lucru nici la sosirea sezonului rece, așa că au ieșit din iarnă cum au putut. Oamenii mai susțin că promisiunile nu au fost îndeplinite și s-au pomenit într-o situație neplăcută.

Administratorul companiei de construcții ne-a declarat că toate cererile privind racordarea la rețea au fost expediate și se așteaptă intervenția responsabililor.

„Ce ține de companie, totul am făcut. Contractul este transmis deja la Fenosa, semnat și aprobat și de ei. Este o chestie de timp, care nu ține de noi. Urmează să vină și să conecteze fiecare apartament în parte. Sunt depuse toate cererile. Așteptăm să fie racordate. Ce ține de Fenosa, am înțeles că va veni săptămâna viitoare la fața locului și urmează să semneze contracte cu proprietarii”, a precizat Grigore Țîrchi, administratorul companiei de construcții.

În ceea ce privește procedura de racordare la rețeaua de distribuție a gazelor, administratorul companiei de construcții spune că acest lucru ar urma să se facă în luna mai.

Noutăţile partenerilor

comentarii: