image
Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Trei morți și zece răniți în urma prăbușirii unu elicopter al ONU în Sudan

Un elicopter militar etiopian s-a prăbuşit în interiorul unui complex al Naţiunilor Unite în regiunea Abiye revendicată atât de Sudan cât şi de Sudanul de Sud, ucigând trei membri ai echipajului şi rănind 10 pasageri.

Elicopterul transporta 23 de pasageri în momentul prăbuşirii care a avut loc sâmbătă în interiorul complexului Forţei interimare de securitate a Naţiunilor Unite pentru Abyei (FISNUA), "ucigând trei dintre membrii echipajului său", scrie agerpres.ro.

"Zece pasageri au fost răniţi, dintre care trei sunt în stare critică", a subliniat aceeaşi sursă fără a dezvălui naţionalitatea victimelor.

Elicopterul, un MI-8, transporta trupe etiopiene de la Kadugli în Sudan spre Abye, o regiune bogată în petrol şi contestată de la independenţa Sudanului de Sud în 2011.

"Investigăm acest incident", a declarat comandantul Forţei FISNUA, generalul Gebre Adhana Woldezgu.

Etiopia este singura ţară care contribuie la FISNUA, ce numără aproximativ 4.500 de soldaţi.

Consiliul de Securitate al ONU a avertizat că situaţia din Abiye şi de-a lungul frontierei dintre Sudan şi Sudanul de Sud "continuă să reprezinte o ameninţare gravă la adresa păcii internaţionale", cerând ambelor ţări să facă progrese concrete în demarcarea şi supravegherea frontierei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: