image
Sursa foto: report.md

Marina Tauber, propusă la șefia comisiei Drepturile omului, iar Plahotniuc - membru; Ce a decis Parlamentul

Marina Tauber a fost propusă de Partidul Șor pentru funcția de președinte al Comisiei parlamentare Drepturile omului și relații interetnice.

Postul a rămas însă vacant întrucât majoritatea parlamentară a respins această candidatură.

Șefia Comisiei parlamentare Drepturile omului și relații interetnice a revenit Partidului Șor, în conformitate cu mandatele deținute de fiecare fracțiune.

Candidatul Partidului Șor nu a fost însă pe placul majorității parlamentare.

„Consider că acele persoane care figurează în raportul Kroll nu pot fi votate în nicio funcție. Cum ar zice Sergiu Sârbu: coșmar”, a menționat deputatul Platformei DA, Maria Ciobanu.

„Există legislație privind repartizarea în comisiei de care trebuie să ținem cont. Organele de resort trebuie să se clarifice. Dacă vor solicita lămuriri, să o facă”, a spus autorul proiectului, Vasile Bolea.

„PAS nu va vota pentru această candidatură. Este o ofensă adusă celor care cred în drepturile omului în RM”, a spus Igor Grosu.

„Platforma DA este solidară cu poziția PAS. Nu negăm dreptul opoziției, a partidului Kroll-Șor, dar Marina Tauber și drepturile omului sunt lucruri diametral opose”, a adăugat Alexandru Slusari.

Aceeași opinie a fost împărtășită și de socialiști. „Suntem de acord cu argumentele. Venim cu propunerea ca Șor să delege un alt candidat”, a spus Vlad Bătrâncea.

Astfel, Partidul Șor urmează să înainteze un alt candidat pentru șefia acestei comisii.

În aceeași comisie urmează să activeze și deputatul PD, Vladimir Plahotniuc, care în prezent este plecat din țară. Nici deputații din fracțiunea Partidului Șor nu sunt prezenți la ședința Parlamentului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: