image
Sursa foto: Profimedia

Fosta soție a cerut creșterea pensiei alimentare, după ce a aflat cât câștigă, de fapt; Decizia instanței

Conform unei hotărâri judecătoreşti emise de un tribunal din Valencia, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, trebuie să dubleze pensia alimentară, de la 400 la 800 euro, acordată fostei sale soţii, pentru întreţinerea fiecăreia din cele 3 fiice pe care le are cu aceasta, după ce veniturile încasate din muncă în 2020 s-au ridicat la aproximativ 1 milion de euro.

Când Rubiales a devenit preşedinte al Federaţiei, în 2008, salariul său a fost stabilit la 160.000 euro, dar acesta includea şi un procent de 0,6 la sută din veniturile din sponsorizare ale RFEF, pe lângă diferite bonusuri acordate pentru diverse lucruri şi locuinţă.

În 2019, Rubiales a devenit şi vicepreşedinte al UEFA, funcţie pentru care a primit un venit anual de 250.000 euro. În 2022, în cadrul Adunării generale a Federaţiei, s-a stabilit că salariul său anual va fi de 675.761 euro brut, la care se adaugă bonusuri pentru utilităţi.

Fosta soţie a cerut în instanţă majorarea pensiei alimentare de la 400 la 1.500 euro pentru fiecare din cele trei fete, dar în cele din urmă instanţa a decis majorarea la 800 de euro a pensiei de întreţinere pentru fiecare copil.

Luis Rubiales a stârnit indignare la nivel internaţional după ce a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso, la ceremonia de premiere a campioanelor mondiale.

Rubiales a insistat că sărutul a fost consimţit şi a refuzat să demisioneze, deşi Hermoso a dezminţit că ar fi fost de acord cu gestul. FIFA l-a suspendat provizoriu pe Rubiales pentru 90 de zile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: