image
Sursa foto: privesc.eu

Candidații blocului ACUM s-au angajat în scris să nu facă coaliție cu gruparea Plahotniuc-Dodon-Șor

Candidații blocului ACUM Platforma DA și PAS în circumscripția națională și în circumscripțiile uninominale au semnat Angajamentul candidatului ACUM față de cetățenii Republicii Moldova.

Acest document prevede că fiecare candidat ACUM se angajează în fața poporului să nu participe la crearea unei coaliții de guvernare (formală sau informală) cu PD, PSRM, Partidul Șor, Partidul Nostru și alte formațiuni pro-oligarhice și anti-europene în cazul în care acestea intră în Parlament.

Totodată, ei se obligă ca în caz de încălcare a angajamentului să-și depună mandatul.

Copreședinții Blocului ACUM Platforma DA și PAS au semnat angajamentul și au fost urmați de ceilalți candidați înscriși în cursa electorală pentru alegerile parlamentare de duminică, 24 februarie.

„Noi astăzi venim în fața tuturor cetățenilor pentru a ne asuma în mod individual menținerea scopului de la care am pornit - eliberarea țării de Plahotniuc, Dodon și alți tovarăși de-ai lor. Cea mai mare responsabilitatea este în fața propriei conștiințe. Noi putem împiedica rostogolirea țării către o dictatură absolută în care oamenii mor de foame, iar conducătorii trăiesc în lux și distrug țara. Îi putem opri dacă ne ținem împreună ca o forță unită. Candidații blocului ACUM în ciuda piedicilor și hărțuielii constante din această campanie electorală au rezistat demn și și-au întărit forța de rezistență. Dragi cetățeni ai Republicii Moldova, credeți în puterea noastră, a tuturor, de a învinge nedreptatea și minciuna și de a construi o țară în care să trăim cu toții bine. Pe 24 februarie ne vom lua țara înapoi”, a declarat copreședinta blocului ACUM, Maia Sandu.

„Mă angajez alături de colegii mei să spulberăm corupția și banditismul din această țară. Vom curăța orice urmă de oligarhie și corupție, vom aduna de pe străzi toți bandiții și îi vom trimite la pușcărie, vom oferi siguranță, vom oferi securitate și liniște copiilor și familiilor noastre, pe care ni-i dorim acasă, lângă noi. Vom aduce viața noastră în parametri normali, vom crea premisele unei țări noi, cu adevărat europene, democratice, prospere. Vom începe să reconstruim țara, să facem legi bune și drepte pentru oameni, vom munci doar pentru oameni și pentru viitorul lor. Vom face curățenie, vom șterge orice urmă de nedreptate. Îndemnul meu este să ieșim masiv la vot”, a menționat copreședintele blocului ACUM, Andrei Năstase.

Vedeți aici toate angajamentele semnate de candidații ACUM.

La sfârșitul documentului se arată că în caz de încălcare a angajamentului, persoana este obligată să își depună mandatul de deputat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: