image
Sursa foto: captură

Primarul de Băcioi susține că la dezbaterile lui Ion Ceban au fost chemați edilii care îl susțin

Ion Ceban îi cheamă la discursurile sale electorale doar pe primarii din suburbii, care direct sau indirect, își manifestă simpatia față de el. Ceilalți sunt trecuți cu vederea, pentru că ar avea alte viziuni, străine candidatului socialiștilor pentru funcția de primar al Chișinăului. Unul dintre aceștia este primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalari, mesajul căruia nu i-ar fi plăcut lui Ceban și celor care îl promovează. Pe de altă parte, Ion Ceban spune că au fost chemați toți primarii suburbiilor, însă șase dintre ei nu au fost prezenți.

Șalari are două mesaje: unul pentru Ion Ceban și altul pentru oamenii din suburbiile Chișinăului.

Luni, Ion Ceban a ieșit în Grădina Publică ”Ștefan cel Mare”, unde a ținut discursuri electorale în fața unui grup de primari. Unul dintre aceștia, primarul comunei Tohatin, Sergiu Cebotaru, i-a mulțumit Ninei Costiuc, primărița de la Budești, pentru că l-a anunțat despre această întâlnire.

Nina Costiuc a negat faptul că l-ar fi anunțat pe primarul de la Tohatin despre dezbaterea lui Ion Ceban. Mai mult, ea s-a arătat deranjată atunci când am întrebat-o cine a chemat-o pe ea.

Nina Costiuc, care a avut parte de aprecierea fostei candidate Silvia Radu, acum îl susține pe candidatul socialiștilor. Ea și-a arătat deschis opțiunea atât la dezbaterea lui Ion Ceban cât și la o emisiune de la un post de televiziune care aparține socialiștilor, unde a participat alături de alți doi primari - Ion Șaranuț, din Bubuieci, și Iurie Onofriiciuc, din Vadul lui Vodă.

Am încercat să aflăm de la ceilalți primari din suburbii cine i-a chemat la acest eveniment. Primarul de la Ciorescu, Ion Scripnic, ne-a declarat că a văzut un anunț pe Facebook. Primarul orașului Vatra, Denis Danila, din partea PSRM, ar fi gata să ne răspundă doar dacă i se trimite o solicitare oficială. La evenimentul de luni organizat de Ion Ceban au participat mai mulți primari cu legături la Partidul Democrat. Acest lucru o confirmă mai multe fotografii, în care apar alături de deputatul PD Constantin Țuțu. Este vorba de primarul de la Trușeni, Ion Apostol, primarul de la Tohatin, Sergiu Cebotaru, și primărița de la Budești, Nina Costiuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: