image
Sursa foto: jurnal.md

Astăzi începe campania electorală pentru concurenții înregistrați la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai

Astăzi, 19 aprilie, începe campania electorală pentru concurenții electorali înregistrați la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai.

Conform prevederilor Codului electoral, în campania electorală, candidaților le este interzis să utilizeze resursele administrative.

Totodată, concurenților electorali li se interzic organizarea de concerte, concursuri, alte evenimente sau demonstrații cu implicarea artiștilor.

Concurenții electorali pot organiza întâlniri cu alegătorii, iar autoritățile administrației publice locale sunt obligate să asigure posibilitatea desfășurării unor astfel de întâlniri în termeni și condiții egale.

Candidații, dosarele cărora se află în proces de examinare de către consiliile electorale de circumscripție, vor începe campania electorală la data înregistrării.

Amintim că la19 mai vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova

De asemenea, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: