Breaking News

image
Sursa foto: jurnal.md

Șapte angajați din sistemul medical au fost reținuți pentru corupție

UPDATE 13:25 // Şapte angajaţi din sistemul medical au fost reţinuţi în urma unei operaţiuni de documentare a faptelor de corupţie comise de către un grup de medici, asistenţi şi reprezentanţi ai unor clinici private.

Aceştia ar fi instituit o schemă infracţională de estorcare a banilor de la pacienţii asiguraţi pentru a-i supune investigaţiilor imagistice şi de tomografie computerizată.

„Șeful secţiei imagistică şi tomografie computerizată din cadrul Centrului republican de diagnosticare medicală ar fi organizat o reţea de medici din instituţiile medicale de stat şi din clinici private, prin intermediul cărora oferea servicii contra cost pacienţilor. În urma înţelegerii prealabile, medicii trimiteau pacienţii pentru investigaţii tomografice, ocolind programările corespunzătoare”, se arată într-un comunicat.

În aceste condiții, pacienţii ar fi achitat banii direct şefului Secţiei imagistică şi tomografie computerizată, fără ca sumele să fie reflectate în evidenţa spitalului, iar medicii care „furnizau pacienţi” ar fi fost remuneraţi pentru fiecare om cu o parte din banii primiţi.

Șeful Secţiei radiologie şi tomografie computerizată din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală a fost reținut. Acesta urmează să fie escortat la sediul CNA pentru audieri.

Potrivit informațiilor, acesta a fost reținut în cadrul mai multor percheziții.

Totodată, au loc percheziţii şi la Institutul de Ftiziopulmunologie, dar şi la filiala unei bănci comerciale din capitală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: