image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase revine la MAI; „Voi ajuta capitala, indiferent de funcție; E o luptă de durată și nu se va termina curând”

„Nu formalizarea unei coaliții este importantă, ci proiecte și măsuri concrete care să aducă valoare adăugată în viața locuitorilor capitalei”. Declarația a fost făcută de copreședintele Blocului ACUM, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, în cadrul unei conferințe de presă.

„Blocul ACUM și Platforma DA au obținut în acest scrutin un rezultat bun și vom avea un număr mare de primari și consilieri, chiar dacă am participat pentru prima dată la un scrutin local general. Am pus fundamentul unei administrații publice locale competente și integre, mai aproape de aspirațiile cetățenilor. Referitor la scrutinul din municipiul Chisinău, în primul rând aș dori să mulțumesc tuturor locuitorilor din Capitală și din suburbii care au ieșit benevol la vot, indiferent de opțiunea lor electorală. Mulțumesc pentru încrederea acordată de zecile de mii de familii, de oamenii deșteptați, responsabili, iubitori de țară și de neam, susținători și promotori fervenți ai dezvoltării noastre europene. Știu și Vă înțeleg suferința, sufăr și eu alături de voi”, a declarat Năstase.

Totodată, Andrei Năstase i-a urat succes lui Ion Ceban în îndeplinirea cu strictețe a programului electoral. „Consilierii noștri vor susține orice proiect propus ce va fi în beneficiul tuturor chișinăuienilor. Nu formalizarea unei coaliții este importantă, ci proiecte și măsuri concrete care să aducă valoare adăugată în viața locuitorilor capitalei. Așa cum am promis în campanie, ne preocupă schimbarea în bine a vieții oamenilor și vom punem realmente umărul la rezolvarea problemelor cu care se confruntă zi de zi cetățenii. Nu facem coaliții politice de dragul funcțiilor. Indiferent unde mă voi afla, orice funcție voi deține, voi ajuta cu tot, dar absolut cu tot ce voi putea, Capitala noastră, orașul nostru de suflet, și suburbiile sale”, a mai spus liderul Platformei DA.

Andrei Năstase a mai spus că își asumă rezultatul obținut și că acesta trebuie privit în complexitatea sa, de la „întârzieri în luarea de măsuri drastice de reformare a audiovizualului, a sistemului de drept și inerentele erori ale actului de guvernare pâna la boicotarea scrutinului de unele segmente electorale și până la diferența uriașă de resurse financiare, dar mai ales mediatice, pe care le-au avut la dispoziție concurenții electorali”.

„În ceea ce mă privește, voi fi consecvent cu ceea ce am spus mereu: că îmi voi face datoria, că voi lucra pentru oameni. Astfel, urmează să revin la conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru a continua reformele începute, pentru a combate corupția și criminalitatea, pentru a asigura linistea și protectia cetățenilor. MAI reprezintă o instituție fundamentală pentru statul de drept, iar mandatul pe care îl avem de la cetățeni este de a ne asigura că Poliția, Carabinierii, Poliția de Frontieră și toate structurile ministerului se ghidează în activitatea lor strict de principiul supremației legii. Totodată, vom continua procesul de consolidare a parteneriatelor internaționale, precum și de implementare a celor mai bune practici europene la nivelul întregului minister. Nu în ultimul rând, Ministerul va coopera loial cu toate instituțiile statului pentru a genera efecte de sinergie pozitivă în ceea ce privește obținerea de rezultate concrete pentru cetățeni. Iar în acest sens vă asigur și că Memorandumul semnat recent cu Primăria Municipiului Chișinău va fi pus în practică cu bună credință de către MAI. Angajamentul meu față de cetățenii capitalei rămâne așadar ferm și de nezdruncinat”, a mai spus ministrul de Interne.

„Este o luptă de durată și nu se va termina prea curând. Am învățat să lupt pentru dreptate și viață mai bună în stradă, alături de voi, acum mulți ani de zile, atunci când prea mulți dintre noi încă vorbeau în șoaptă. Cea mai mare victorie a alegerilor este victoria noastră, a tuturor, pentru democrație. Această bătălie, dragii mei prieteni, am câștigat-o împreună, iar eu vă mulțumesc pentru acest lucru. Iar rezultatul din capitală trebuie să îl privim cu modestie ca pe un imbold să devenim mai buni și mai curajoși”, a punctat Năstase.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a menționat: „Conducerea Platformei DA își asumă acest rezultat per țară și inclusiv pentru orașul Chișinău. A fost o luptă politică, avem primar ales. Noi avem fracțiune numeroasă în CMC, vom fi foarte activi, vom fi într-o opoziție constructivă! Dar actul de guvernare alături de echipa PSRM este exclus”.

Slusari a mai spus că în luna decembrie va avea loc Consiliul Național al Platformei DA. „Acolo vom lua anumite decizii pentru îmbunătățirea partidului”, a adăugat Slusari.

Vedeți aici conferința de presă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: