image
Sursa foto: bordergov.md

O favoare răsplătită cu cercetare penală; Ce a pățit un bărbat din Cantemir

A încercat să își ajute un consătean, iar acum riscă să fie cercetat penal pentru deținerea actelor contrafăcute. Un locuitor al satului Antonești, raionulnul Cantemir, a fost depistat la trecerea frontierei de stat cu un permis de conducere moldovenesc fals.

În punctul de trecere Cahul, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat cetățeanul moldovean de 40 de ani, ca pasager al unei mașini de ocazii.

În timpul controlului de frontieră și acționând în baza analizei de risc,  angajatul Poliției de Frontieră a observat la persoana dată un plic care i-a trezit bănuieli privind conținutul acestuia.

În discuții s-a aflat că plicul nu aparține călătorului, cel din urmă fiind rugat de un consătean să-l transmită unui conațional stabilit în Italia. Ca rezultat al verificării plicului s-a depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile moldovenești pentru categoriile B și C.

Cercetarea minuțioasă a documentului cu tehnica specială a stabilit prezența mai multor elemente de contrafacere al acestuia. 

Deși bărbatul și-a continuat călătoria a confirmat disponibilitatea de a conlucra cu polițiștii de frontieră pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii. Permisul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: