image
Sursa foto: Getty Images

236 de milioane de euro pentru Gareth Bale: Anunţul făcut de ziarul de casă al lui Real Madrid

Real Madrid a cheltuit nu mai puţin de 236 de milioane de euro cu Gareth Bale, în cei şase ani de când fotbalistul galez evoluează în La Liga, anunţă presa spaniolă.

Gareth Bale s-a transferat la clubul spaniol în 2013, de la Tottenham Hotspur, pentru o sumă record la acea vreme: 101 milioane de euro.

Acum, când aventura internaţionalului galez se apropie de final, Gareth Bale fiind pus pe lista de transferuri de Real Madrid, jurnaliştii de la AS au calculat suma totală pe care clubul blanco a investit-o în fotbalistul britanic.

În primii trei ani, Bale a încasat un salariu de 18 milioane de euro pe sezon. După prelungirea contractului, care este scadent în 2022, atacantul a ajuns să câştige 27 de milioane de euro anual. Astfel, în total, Real Madrid a investit 236 de milioane de euro în galez.

Ziarul de casă al galacticilor a mers mai departe şi a stabilit un raport între suma investită de Real Madrid în Gareth Bale şi golurile reuşite de atacantul transferat de la Tottenham. Cum galezul a avut parte de numeroase accidentări de când s-a transferat în Spania, Bale a adunat doar 225 de meciuri în tricoul Realului şi a marcat de 102 ori. Astfel, clubul din Capitala Spaniei a plătit 2,3 milioane de euro pentru fiecare gol al lui Bale.

Primul sezon al lui Bale la Real Madrid a fost şi cel mai prolific al său în tricoul galacticilor. În stagiunea 2013-2014, Gareth Bale a marcat 22 de goluri în 44 de apariţii, fiecare gol costând practic 1,6 milioane de euro. Pe de altă parte, sezonul 2016-2017 a fost cel mai negru pentru Bale, în cei şase ani petrecuţi pe Santiago Bernabeu. Atunci, el a izbutit să înscrie doar nouă goluri, în 27 de partide. Prin urmare, fiecare reuşită i-a costat pe madrileni nu mai puţin de 4,8 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: