image
Sursa foto: autoblog.md

Reacția firmei la care este angajat șoferul învinovățit de accidentul cu Igor Dodon

Șoferul camionului care a lovit cortegiul prezidențial nu are nicio abatere disciplinară. Despre aceasta anunță conducerea companiei „Floreni” SRL la care bărbatul de 40 de ani este angajat din iunie 2017.

Potrivit companiei, pe 9 septembrie, șoferul a fost admis în tură conform itinerarului stabilit, cu respectarea procedurilor legale.

„Automobilul era în stare funcțională bună. La momentul accidentului, șoferul se întorcea de pe rută spre sediul companiei”, se spune în comunicatul firmei.

Totodată, potrivit sursei, în prezent bărbatul rămâne internat, iar starea sănătății este satisfăcătoare.

Precizăm că șoferul a suferit un traumatism cranio-cerebral și se afla în stare de șoc.

Două mașini din coloana oficială a Președintelui Republicii Moldova au fost implicate ieri, 9 septembrie, într-un accident de circulație pe traseul Chișinău-Ungheni.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, accidentul s-a produs, după ce un camion condus de un bărbat de 40 de ani, a intrat în depășire pe contrasens și a lovit frontal coloana oficială.

Automobilul de model Mercedes, ce aparține Serviciului Protecție și Pază de Stat a derapat de pe traseu și s-a inversat. Ulterior, camionul a tamponat unitatea de transport VW Touareg care face parte din coloana oficială, derapând de pe traseu pe acostament.

Ca urmare a accidentului, președintele țării, Igor Dodon și doi membri ai familiei sale au fost transportați la spital.

În acest caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, anunță poliția.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: