image
Sursa foto: turcalaunceai.ro

În ajun de Paștele Blajinilor, ANSA atenționează despre consumul de produse alimentare cu risc sporit

În timpul meselor de Paștele Blajinilor, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă evitarea consumului de produse alimentare ușor perisabile cu risc sporit în spațiile deschise, în lipsa condițiilor speciale de păstrare.

Sărbătorile pascale semnifică încheierea unui post  îndelungat,  poftele și dorințele sunt mari, însă nu trebuie să facem abuz  și totodată să combinăm corect produsele alimentare pentru a nu avea de suferit în urma consumului.

Mesele de Paști trebuie sa fie echilibrate. Belșug nu înseamnă multe alimente. Trebuie să se țină cont de cantitatea și sortimentul produselor alimentare consumate, nu toate odată și nu în cantități enorme.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă evitarea consumului de produse alimentare ușor perisabile cu risc sporit ( salate pe bază de maioneză, ouă, carne și produse din carne, pește și produse din pește, produse de patiserie) în spațiile deschise, în lipsa condițiilor speciale de păstrare, deoarece expunerea produselor menționate temperaturilor ridicate și altor factori externi pot provoca dezvoltarea microorganismelor inclusiv patogene și toxinele acestora și conduc la alterarea alimentelor și producerea toxiinfecțiilor alimentare.

Se recomandă de a folosi în cimitire și locale deschise produse de panificație cu umiditate redusă fără conținut de ou, grăsimi animaliere, produse lactate și alte tipuri de ingrediente ce sunt ușor perisabile.

Dacă vă abțineți de la consumul de astfel de produse alimentare, veți preveni un posibil caz de toxiinfecție alimentară.

ANSA recomandă ca mesele de pomenire să fie organizate în încăperi specializate sau în alte locuri special amenajate și autorizate sanitar-veterinar respectându-se toate normele sanitaro-igienice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: