image
Sursa foto: Jurnal.md

Explicația șefei secției de votare de la Grătiești: Cine le-a permis celor trei observatori să voteze fraudulos // DOC

Cei trei observatori din PSRM, PUN și Partidul Ruso-Slavon, care au fost delegați la secția de votare nr. 297 din Grătiești și au votat fără a avea eliberat un certificat, au primit permisiunea pentru a vota de la linia fierbinte a CEC ( 022 88 01 01).

Explicația se conține în răspunsul primit de observatorul Platformei Demnitate și Adevăr, Petru Donică, la contestarea pe care a depus-o pe numele președintei secției de votare, Anastasia Caraman.

Aceasta spune că celor trei delegați li s-a permis să voteze în baza legitimației cu ștampila CEC de acreditare și a demersurilor prezentate, fără ca să dețină certificate de vot. Totul doar după o consultație primită la linia fierbinte a CEC-ului.

Amintim că reprezentanții celor trei partide, care au fost delegați la secția de votare nr. 297 din Grătiești, au votat astăzi fără a avea eliberat un certificat cu drept de vot în altă secție de votare.

Reprezentantul cu drept de vot consultativ Petru Donică a scris în acest sens o contestare pe numele șefei secției de votare, Anastasia Caraman. Donică a mai precizat că, deși, cei trei observatori au fost introduși în listele suplimentare, nu au putut prezenta un certificat care le-ar fi permis sa-și exercite dreptul la vot la Grătiești, iar acest lucru poate însemna că aceștia mai pot vota o dată și la secțiile unde au vizele de reședință.

Precizăm că legislația nu permite votarea în altă secție de votare, fără a avea eliberat un certificat cu drept de vot.

contestație_Grătieșticontestație_Grătiești

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: