image
Sursa foto: Toby Melville

Şefa guvernului britanic gafează: Plecăm din Marea Britanie

Premierul conservator britanic Theresa May a fost aplaudată, miercuri, de opoziţia laburistă după ce a insinuat - din greşeală - în parlament, în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri, că Brexitul se referă la retragerea din... Marea Britanie, în loc de Uniunea Europeană, relatează Press Association.

Opoziţia a aclamat fără întârziere încurcătura şi însăşi şefa executivului a râs de propria-i gafă, produsă în timp ce premierul prezenta contractul obţinut săptămâna trecută de grupul britanic BAE Systems pentru modernizarea forţelor navale australiene drept un semn de strângere a relaţiilor cu aliaţii post-Brexit, scrie Agerpres.

"Anvergura şi caracterul acestui contract pun Regatul Unit în prim-planul ingineriei navale, demonstrează ce pot face industria şi guvernul britanic lucrând împreună şi semnalează începutul unei noi ere de colaborare în planul industriei militar-strategice între Regatul Unit şi Australia. Prin plecarea noastră din Regatul Unit (UK), prin plecarea noastră din UE..." - a spus Theresa May, după care a făcut o pauză şi a râs, dându-şi seama că a greşit.

Ea a reluat ulterior ideea, adăugând: "Prin plecarea noastră din Uniunea Europeană, avem şansa, ca Marea Britanie, de a construi relaţii mai apropiate cu aliaţi cum este Australia şi tocmai asta facem".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: