image
Sursa foto: procuratura.md

5 șefi de întreprindere, REȚINUȚI; S-au ales cu mașini și case de lux după ce au „scăpat” din vedere 30 de milioane de lei

În urma perchezițiilor din această dimineață, au fost reținute cinci persoane care au avut sau au funcții de conducere într-o întreprindere implicată într-o schemă de evaziune fiscală de amploare. Potrivit procurorilor, gruparea ar fi prejudiciat statul cu 30 de milioane de lei.

Perchezițiile și reținerile au fost efectuate în această dimineață de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), pe faptul evaziunii fiscale și spălării banilor, comise de un grup criminal organizat, care acționa în Chișinău, Ungheni și în alte localități din republică.

Potrivit PCCOCS, grupul criminal organizat se ocupa cu vânzarea mobilei și a produselor de carne.

Probele acumulate arată că, timp de doi ani, gruparea a cauzat un prejudiciu de peste 30.000.000 lei în bugetul de stat. Schema criminală consta în vânzarea mobilei și a produselor din carne care nu erau reflectate în contabilitate. Tranzacțiile erau efectuate în numerar, prin evaziune fiscale. Mai mult, salariile angajaților erau achitate în plic.

În total, procurorii au efectuat 11 percheziții și au ridicat documente de evidență contabilă dublă, mijloace bănești nereflectate în contabilitate, suporturi electronice și alte obiecte necesare pentru soluționarea obiectivă a cauzei penale. În prezent, sunt reținute 5 persoane, care au avut sau au funcții de conducere în întreprinderea implicată în schema criminală.

Investigațiile au mai dat în vileag faptul că din banii proveniți din evaziune fiscală, membrii grupării au cumpărat 4 imobile și 10 automobile, inclusiv de lux.

Perchezițiile au fost efectuate de către PCCOCS în comun cu Inspectoratul Național de Investigații și Serviciul Vamal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: