image
Sursa foto: captură Youtube

INP, despre șoferul scos cu forța din mașină: Conducea cu viteză excesivă și a fugit când a fost oprit prima dată de poliție

Inspectoratul Național de Patrulare a venit cu o reacție oficială referitor la imaginile apărute pe rețelele de socializare în care un bărbat este târât cu forța din mașina sa după ce a refuzat să prezinte actele, cerându-le oamenilor legii să se legitimeze primii. Cazul a avut loc vineri seara, în Chișinău.

„Pe strada Mihai Viteazul din Chișinău, angajații INP au lucrat cu radarul pentru a depista șoferii care se deplasează cu viteză excesivă. Aproximativ pe la ora 23:30 (vineri seara) a fost observat un automobil de model Dacia, care se deplasa cu viteza de 91 km/h. Acesta a fost somat de inspectorii să stopeze, însă șoferul a încercat să se eschiveze de la documentarea cazului, cotind brusc într-o stație de alimentare auto. Ofițerii de patrulare s-au apropiat de automobilul în care se afla o persoană de gen masculin, căruia i s-a explicat motivul pentru care s-au apropiat, solicitând să înmâneze actele. Acesta a refuzat categoric să prezinte careva acte, încercând să provoace intenționat o situație de conflict. După mai multe adresări de a înceta provocările, șoferul a pornit motorul și a încercat să plece, pornind spre direcția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt”, se spune în declarația INP.

„Fiind urmărit aproximativ 300 de metri, automobilul a fost stopat. Din nou, a fost rugat să prezinte actele de identitate, însă șoferul a refuzat categoric, continuând să provoace intenționat situație de conflict. Conducătorul a fost informat că dacă nu se va subordona cerințelor legale ale angajaților poliției, va fi aplicată forța fizică, cât și mijloacele speciale din dotare. Șoferul a ignorat somațiile inspectorilor de patrulare, în cele din urmă a fost scos forțat din automobil, imobilizat și aplicate cătușele. Având un comportament neadecvat, conducător auto a fost condus la Dispensarul Narcologic Republican pentru stabilirea stării de ebrietate și natura ei, fiindu-i emis un rezultat negativ. Aceasta s-a dovedit a fi un chișinăuian în vârstă de 33 de ani și nu se află la prima abatere a RCR, având deja acumulate 14 puncte de penalizare. Pentru documentarea cazului, persoana a fost condusă în IP Buiucani pentru a fi documentat pentru depășirea limitei de viteză, în baza art. 336 Cod Contravențional al RM. INP menționează ca conducătorii auto sunt obligați conform legii să se conformeze cerințelor polițiștilor, în caz contrar sunt sancționați contravențional”, precizează Inspectoratul Național de Patrulare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: