image
Sursa foto: tvn.md

Autosesizări în Parlament în urma maltratărilor de la grădinița din Bălți

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Angela Munteanu Pojoga, s-a autosesizat pe cazul comportamentului inuman, manifestat față de copii, de către o educatoare de la Grădinița Nr.38 din municipiul Bălți.

„Nu am putut să fiu indiferentă și m-am autosesizat în cazul făcut public care vizează tratamentul inuman de la gradinita nr.38 din orasul Bălti. Este inadmisibil ca într-o instituție educațională să fie bătuți și înjurați copii. Am făcut demersurile necesare către Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Direcția Educație Balți, prin care cer inițierea unei anchete de serviciu, astfel încât cei care se fac vinovați să fie pedepsiți.

Abuzurile la care erau supuşi copiii cu vârste cuprinse între doi și trei ani au fost descoperite de părinţi. Aceștia au decis să facă înregistrări pentru a înțelege ce de fapt să întâmplă în instituție în lipsa lor, după ce unii micuții refuzau să meargă la grădiniță și pângeau în fiecare dimineață când erau lăsați cu dădaca și educatoarea”, a menționat deputata, transmite tvn.md.

Angela Munteanu Pojoga cere organelor competente să intervină pentru a stopa asemenea abuzuri în instituțiile preșcolare de la noi.

Amintim că marți, 7 martie, a devenit cunoscut că mai mulți copii de la o grădiniță din Bălți au fost bătuţi și umiliţi de educatoare și dădacă. Procurorii fac cercetări după ce au primit înregistrări audio din care se înțelege clar că copiii sunt pălmuiți și înjosiți de cele care trebuie să le dea educație.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: