image
Sursa foto: privesc.eu

Vânzarea activelor Fenosa, discutată la CSS; Dodon: „Să fim siguri că sunt investitori reali și că banii nu sunt murdari”

Vânzarea întreprinderilor de distribuție și furnizare a energiei electrice din RM, dar și acțiunile întreprinse de instituțiile statului în acest sens, a fost încă unul dintre subiectele discutate în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate.

„S-a discutat despre acțiunile întreprinse de instituțiile de stat la vânzarea Union Fenosa. Am fost informați despre detaliile privind sursa banilor și cine sunt proprietarii reali ai companiilor care au luat decizia să intre în sectorul energetic al RM. Toată informația a fost prezentată, zilele următoare vor fi unele discuții și cu investitorii care vin pe piața energetică, astfel ca să fim siguri că cei care vin să preia o parte din activele energetice din RM sunt investitori reali, că banii nu sunt murdari, că nu sunt riscuri legate de proveniența acestor bani. De aceea în următoarele zile vom finaliza toate investigațiile pentru a lua decizia finală”, a precizat președintele Igor Dodon.

Precizăm că pe 12 aprilie curent, compania Gas Natural Fenosa a anunțat că grupul energetic Naturgy a semnat acordul de vânzare-cumpărare a întreprinderilor de distribuție și furnizare a energiei electrice din Republica Moldova, Î.C.S.„Red Union Fenosa” S.A. și Î.C.S.„Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. cu grupul internațional Duet Private Equity Limited.

„Finalizarea tranzacției se prevede până în luna iunie 2019, odată cu preluarea integrală a controlului de către cumpărător. Noul proprietar al celor două întreprinderi este compania internațională Duet Private Equity Limited, cu sediul în Londra, cu o gamă vastă de investiții în diverse tipuri de active și cu o strategie de creștere în regiune”, se spunea în comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: