image
Sursa foto: insideedition.com

Noul trend periculos printre adolescenți: Copiii își dau foc pentru like-uri pe Facebook

„The Fire Challenge” este cel mai nou trend pe rețelele de socializare. Și unul foarte periculos, atrag atenția medicii. Adolescenți din SUA și Marea Britanie au început să-și dea foc la propriu pentru a crea virale, a atrage cât mai multe like-uri și a-și mări numărul de fani.

Mai multe cazuri de acest fel au fost înregistrate în SUA și Marea Britanie. Mulți dintre ei s-au ales cu arsuri grave, au avut nevoie de operații sau chiar au ajuns la terapie intensivă, dependenți de aparatele care i-au ținut în viață.

Medicii de la Swansea's Morriston Hospital din Marea Britanie au declarat că numărul cazurilor de acest fel din spitalul lor a crescut atât de mult încât managerii au decis să vorbească public despre pericolul la care se supun adolescenții care iau parte la astfel de provocări.

Iar în august, Timiyah Landers, din Detroit, SUA, a ajuns la terapie intensivă după ce a acceptat o astfel de provocare. Mama tinerei povestește că făcea clătite pentru fata ei și două prietene ale acesteia, aflate în vizită, atunci când a auzit un zgomot puternic. Când a mers să vadă ce se întâmplă, fiica ei era deja cuprinsă de flăcări.

Tatăl lui Timiyah a aruncat cu apă pe el, în timp ce mama adolescentei a încercat să o dezbrace de hainele arse. Fata a scăpat cu viață și încă trece prin tratamente de recuperare. Medicii spun că a fost la un pas să-și piardă viața.

Mama femei a povestit că fata ei țipa: „Ajutați-mă”. Aceasta a explicat pentru Washington Post că adolescenta nu a înțeles cât de periculoasă era provocarea și nici nu a știut să anticipeze cât de mult se va extinde focul, scrie Digi24.

Jeremy Yarrow, chirurg plastic, a spus că toți cei care acceptă astfel de provocări riscă cicatrici pe viață sau chiar decesul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: