image
Sursa foto: jurnal.md

Deputat român, despre pretinsul atentat la viața lui Dragnea: Și Plahotniuc a aplicat aceeași diversiune, dar n-a funcționat

Afirmațiile lui Liviu Dragnea privind presupusa tentativă de asasinat la adresa sa sunt o diversiune tipică pentru spațiul post-sovietic, aplicată și de oligarhul Vladimir Plahotniuc în RM, anul trecut. O spune deputatul român Matei Dobrovie, care spune că nu va funcționa nici în cazul lui Dragnea cum n-a funcționat nici în cazul lui Plahotniuc.

„Delirul lui Dragnea cu cei patru străini plătiți pentru a-l asasina este o diversiune tipică pentru spațiul post-sovietic. Unde auzeam cam același refren în aprilie anul trecut: în Republica Moldova. Pentru a distrage atenția opiniei publice de la problemele reale ale țării precum corupția sistemică, furtul miliardului, spălarea banilor mafiei ruse prin băncile și sistemul judecătoresc din R. Moldova, oligarhul Vladimir Plahotniuc și-a înscenat un „asasinat” în mass-media. Potrivit informațiilor transmise de majoritatea posturilor TV şi publicațiilor on-line, precum și instituțiilor importante din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc ar fi fost ținta unei tentative de asasinat plănuită de mafia din Rusia. Doar că presupușii criminali au discutat pe stradă detaliile operațiunii și au desenat cu degetul pe pământ schema amplasării clădirii în care trebuia să aibă loc asasinatul”, susține Matei Dobrovie.

Totodată, parlamentarul de la București spune că Liviu Dragnea urmărește același scop ca și Plahotniuc: să distragă atenția publică de la represiunile violente în timpul protestului din 10 august, așa cum Plahotniuc încerca să distragă atenția de la jaful bancar.

„La vremea respectivă arătam cum sunt folosite instituții ale statului precum Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, Inspectoratul Național de Investigații și Ministerul de Interne pentru a susține scenariul „asasinatului”. Obiectivul era evident de a schimba agenda publică către teme false. Liviu Dragnea are același obiectiv: lansarea oricărui subiect în spațiul public pentru a încerca să facă uitată represiunea violentă din 10 august și răspunderea pe care o are pentru aceasta. Cine se aseamănă, se adună! Nu va funcționa cum n-a funcționat nici dincolo de Prut!”, a punctat Dobrovie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: