image
Sursa foto: privesc.eu

Ce spune Andrei Năstase despre decizia Comisiei pentru preselecția candidaților la funcția de Procuror General

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, solicită publicarea înregistrărilor video ale interviurilor și transparentizarea maximă și imediată a întregului proces de selecție a candidaturilor pentru funcția de Procuror General.

„Concursul de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general a generat mai multe discuții în spatiul public. Acest subiect, în opinia mea, trebuie foarte repede limpezit, din toate punctele de vedere. Am militat în permanență pentru un proces legal de reformă, unul de maximă transparență, asigurându-ne că în viitor instituțiile fundamentale ale statului vor fi independente în activitatea lor și vor servi doar cetățeanul și societatea, fără ca asupra acestora să planeze suspiciuni de orice natură. Iată de ce, solicit publicarea înregistrărilor video ale interviurilor, transparentizarea maximă și imediată a întregului proces de selecție a candidaturilor pentru funcția de Procuror General, astfel încât societatea în întregime și fiecare cetătean în parte să aibă acces la informații de interes public. Cetățeanul are dreptul să vadă, deopotrivă, prestația tuturor candidaților, dar și a examinatorilor acestora”, a declarat Andrei Năstase.

„Mă bucur foarte mult că avem o societate activă și atentă la toate detaliile care pot influența viitorul comunităților noastre. Da, societatea are dreptul să ceară detalii, iar cei implicați în acest proces de preselecție au obligația să le ofere. Aceasta este abordarea mea și cred că este cea corectă”, a adăugat liderul Paltformei DA.

Precizăm că Oleg Crâșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo sunt candidații la funcția de procuror general care au au fost înaintați Consiliului Superior al Procurorilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: