image
Sursa foto: eflowinstitute.com

Dolarul australian, CĂDERE istorică după ce computerele au preluat iniţiativa

Dolarul australian a suferit joi una dintre cele mai mari căderi din istoria sa, pe fondul unei avalanşe de vânzări computerizate şi al lichidităţilor reduse de pe piaţa valutară, informează Mediafax.

La un moment dat, dolarul american a scăzut cu 5% în raport cu yenul şi cu aproape 4% în raport cu dolarul american, dar a recuperat din pierderi, pe măsură ce piaţa s-a calmat, relatează Reuters.

"Mişcările violente pe AUD şi JPY din această dimineaţă au semnele distinctive ale unui „crash-fulger” asemănător celor din august 2015 cu dolarul neozeelandez sau din octombrie 2016 cu lira sterlină”, a declarat Ray Attrill de la National Australia Bank.

Scăderile au fost recuperate în circa două ore. Dolarul australian a ajuns la minimul ultimilor 10 ani în raport cu dolarul american, iar yenul s-a întărit după ce algoritmii de tranzacţionare s-au activat şi au inundat piaţa cu ordine de tranzacţionare.

Situaţia pare a fi fost generată de informaţia privind reducerea estimărilor cifrei de afaceri a Apple, invocând vânzările lente din China, interpretate drept o dovadă a încetinirii economiei chineze.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: