image
Sursa foto: captură video

Nemulțumiți de construcțiile ilegale: Locatarii unui bloc de pe strada Alba Iulia din capitală au protestat din nou // VIDEO

Locatarii unui bloc de pe strada Alba Iulia din Chișinău au protestat din nou față de ridicarea unei clădiri chiar lângă casa lor. Oameni au cerut socoteală autorităților locale, dar arhitectul-șef al capitalei, Sergiu Borozan, afirmă că totul este legal.

La manifestație a participat și deputatul Blocului ACUM Platforma DA și PAS Vladimir Bolea, care a spus ca municipalitatea ar fi dat în arendă terenul, care ar costa 500 de mii de euro, cu doar aproximativ 10 mii de lei pe an.

Deputatul Vladimir Bolea susține că, în acest caz, este vorba despre o ilegalitate.

Juristul Igor Mazur, prezent și el la protest, a spus că prejudiciile aduse bugetului municipal sunt enorme din cauză că terenul respectiv a fost dat în arendă.

Manifestanții au declarat că nici nu au fost informați că în fața blocului lor va fi ridicată o altă clădire.

După protestul care a avut loc pe strada Alba Iulia 23/6, manifestanții au mărșăluit spre alte construcții care, potrivit lor, ar fi ilegale. Este vorba despre câteva șantiere de pe Alba Iulia 2 și Belinski 4 și 6.

Pe de altă parte, arhitectul-șef al capitalei, Sergiu Borozan, a afirmat că blocul de pe strada Alba Iulia 23/6 ar fi ridicat legal, iar despre celelalte a evitat să răspundă clar la întrebări, motivând că este într-o ședință.

Deputatul Blocului ACUM PLATFORMA DA și PAS Vladimir Bolea a spus că în următoarele zile va aborda acest subiect în Parlament.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: