image
Sursa foto: jurnal.md

Întreprinderile afiliate SA „Moldovagaz”, reorganizate în 2020; Va fi creată o singură companie

Întreprinderile afiliate SA „Moldovagaz” vor fi reorganizate în 2020 prin crearea unei singure companii de distribuție. Despre aceasta a anunțat președintele Consiliului de Activitate al SA „Moldovagaz” în cadrul unei ședințe de lucru.

Potrivit Moldovagaz, separarea operatorilor sistemelor de transport este o altă prioritate a anului 2020 impusă de legislația în vigoare. Legea cu privire la gazele naturale prevede expres necesitatea asigurării independenței operatorilor sistemelor de transport gaze.

Totodată, în acest an Moldovagaz anunță că va identifica proiecte noi de dezvoltare ale activităților nereglementate.

Un proiect aparte va viza dezvoltarea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu gazele naturale comprimate (SAAGC) pe întregul teritoriu al RM, inclusiv prin asigurarea unor parteneriate cu autoritățile administrației publice locale.

În cadrul ședinței, președintele Consiliului de Administrație Moldovagaz a mai solicitat optimizarea maximă a bugetelor pentru 2020, planurilor de investiții, utilizarea rezervelor interne pe toate dimensiunile de activitate pentru consolidarea eforturilor în vederea realizării planurilor propuse și eficientizării activității tuturor întreprinderilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: