image
Sursa foto: sputnik.md

Itinerar scurtat pentru mai multe rute de troleibuz spre suburbii

Transportul public circulă pe toate rutele municipale, însă două linii de troleibuz cu itinerar spre suburbii – nr. 31 și nr. 33, spre Sângera și Stăuceni – și-au scurtat traseul până la intrarea în localitate.

Totodată, linia de autobuz nr. 31, care circulă până la Vadul lui Vodă, merge doar până în localitatea Budești, iar ruta nr. 46 circulă până la intrarea în comuna Ghidighici.

Administrația Parcului Urban de Autobuze a decis retragerea de la rută a celor nouă autobuze cu remorcă. Măsura este luată în scopul evitării blocajelor de trafic.

Potrivit unui comunicat de presă emis de primăria Chișinău , străzi închise nu sunt, deși, temporar, pe anumite segmente se înregistrează blocaje din cauza accidentelor de circulație sau deplasării lente a mașinilor din cauza ninsorii.

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, în locul mașinilor personale, automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

De asemenea, agenții economici din Chișinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-și curețe zăpada de pe teritoriul în care activează.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze la Dispeceratul central municipal, tel.: (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: