image
Sursa foto: captură video

Vladislav Gribincea: „Trebuie interprinse măsuri pentru distrugerea clanurilor create în procuratură”

Fostul candidat la șefia Procuraturii Generale, Vladislav Gribincea, este de părere că noul procuror al RM, Alexandr Stoianoglo, trebuie să interprindă cât mai rapid măsuri drastice pentru distrugerea clanurilor create în procuratură.

„Trebuie întreprinse anumite măsuri dureroase în procuratură, măsuri care țin de management, care țin de distrugerea clanurilor create în procuratură. Și aceste lucruri trebuie să fie făcute ferm și la începutul mandatului. Având în vedere legăturile care există între un fost procuror și procuratură, va fi mai dureros de luat astfel de măsuri, o persoană din afară ar fi luat aceste măsuri mai ferm, probabil”, sunt declarațiile făcute de Vladislav Gribincea într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Gribincea a mai spus că într-o anumită perioadă de timp, schemele care erau în procuratură au scăzut din intensitate, dar nu au dispărut.

„Noi nu am avut foarte mulți procurori care să fi fost scoși la iveală de către colegii lor că au comis abuzuri sau abateri în această perioadă. Și eu nu cred că persoanele care scoteau anterior foloase nemeritate din procuratură vor pleca așa, pur și simplu. O anumită perioadă de timp, schemele care erau în procuratură au scăzut în intensitate, dar asta nu înseamnă că ele au dispărut sau că ele nu vor reapare”, menționează Vladislav Gribincea.

Potrivit lui Gribincea, schemele respective s-ar referi la anumite presiune asupra oponenților politici.

„Se referă la presiune asupra oponenților politici, pe care am văzut-o, la soluții pe anumite cazuri concrete contra bani, de asemenea cunoaștem, la punerea presiunii pe judecători, în anumite categorii de dosare, la tergiversarea unor cauze sensibile”, a conchis Vladislav Gribincea.

Noutăţile partenerilor

comentarii: