image
Sursa foto: Captură // Facebook Ilan Șor

Mai multe conturi bancare ale lui Ilan Șor, blocate la decizia FISC

Șase conturi bancare ale lui Ilan Șor la Moldindconbank vor fi blocate. Decizia a fost luată de Serviciul Fiscal de Stat în urma sesizării depuse de bancă, potrivit jurnaliștilor RISE Moldova.

Fugarul Ilan Șor călătorește intens în ultimele luni. Acesta se află acum în Rusia.

În seara de 7 februarie, Interpol Moldova a trimis către oficiul central Interpol, de la Lyon, informarea că fugarul condamnat Ilan Șor e în Federația Rusă. De asemenea, a fost transmisă o cerere către Interpol Rusia de a-l aresta imediat pe Șor, în conformitate cu statutul de membru al Organizației.

Miercuri, 7 februarie, Jurnal a anunțat că Șor se află la Moscova de la 1 februarie. La scurt timp, Ilan Șor a confirmat că este în capitala Rusiei, publicând pe Facebook o poză în care apare alături de președintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei pentru afaceri CSI, Leonid Calașnicov, cu care a avut în acea zi o întrevedere. „Ne-am exprimat reciproc opiniile referitor la problema principală pentru Moldova — cine sunt prietenii și cine sunt dușmanii”, a scris Șor.

Vezi și: Epopeea căutării lui Șor: Autoritățile RM îi urmăresc neputincioase voiajurile, aflând de la TV și de pe facebook unde mai e

În aprilie 2023, fugarul Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de pușcărie cu executare. Prin decizia Curții de Apel Chișinău, Ilan Șor a fost găsit vinovat de escrocherie și de spălare de bani. Sentința este una definitivă și executorie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: