image
Sursa foto: cnbc.com

Prognoză: Cererea globală de petrol va creşte cu 1,9 milioane de barili pe zi în acest an

Cererea globală de petrol va creşte cu 1,9 milioane de barili pe zi (bpd) în acest an, conform unei previziuni a companiei de cercetare energetică Wood Mackenzie, o prognoză apropiată de cea a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru 2024, transmite agenția Reuters.

În observaţiile împărtăşite cu delegaţii la un briefing al Wood Mac de miercuri, în timpul conferinţei Energy Institute de la Londra, vicepreşedintele companiei pentru cercetarea petrolului, Alan Gelder, a anticipat, ca majoritatea celorlalţi analişti, că cea mai mare parte a acestei creşteri va veni din China şi India.

Prognozele privind creşterea cererii de petrol în 2024 diferă semnificativ, reflectând opinii contrastante cu privire la cât de repede va renunţa lumea la combustibilii fosili.

OPEC consideră că utilizarea petrolului va continua să crească în următoarele două decenii, în timp ce AIE, care reprezintă ţările industrializate, prevede că cererea va atinge vârful până în 2030, citată de News.ro.

OPEC se aşteaptă la un alt an de creştere relativ puternică a cererii, de 2,25 milioane bpd, în timp ce Agenţia Internaţională pentru Energie se aşteaptă la o creştere mult mai lentă, de 1,22 milioane bpd.

Noutăţile partenerilor

comentarii: