image
Sursa foto: bbc.co.uk

Unai Emery va fi nou antrenor al lui Arsenal

Spaniolul Unai Emery, care s-a despărţit la sfârşitul acestui sezon de PSG, este pe punctul de a-l înlocui pe Arsene Wenger la conducerea lui Arsenal, anunţă BBC. La 46 de ani, Emery a câştigat un titlu de campion şi patru cupe naţionale în două sezoane petrecute la clubul parizian.

Conform surse citate, "Emery a apărut ca alegere unanimă după un proces de recrutare în cursul căruia clubul a discutat cu toţi candidaţii''.

Tehnicianul iberic a fost nevoit să plece de la PSG după ce nu a reuşit să strălucească în Liga Campionilor, în ciuda unui mercato record de 400 milioane euro, în vara trecută, francezii fiind eliminaţi de Real Madrid în optimile de finală, după 3-1 şi 2-1.

Înainte de venirea sa la PSG, Unai Emery a condus-o cu succes pe FC Sevilla, cu care a cucerit de trei ori trofeul Europa League în trei sezoane.

Arsenal se află în căutarea unui antrenor pentru prima oară în 22 de ani, după ce Arsene Wenger a anunţat că va renunţa la funcţia sa, în urmă cu câteva săptămâni. Londonezii au ocupat pe locul al şaselea în Premier League, cea mai slabă clasare din era Wenger, ratând astfel calificarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

BBC precizează că un anunţ privind numirea lui Unai Emery la cârma echipei londoneze este aşteptat în cursul acestei săptămâni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: