image
Sursa foto: Dmitri Lovetsky/AP

Echipa lui Navalnîi anunţă că rudelor acestuia li s-a refuzat pentru a treia zi accesul la trupul opozantului

Rudelor opozantului rus Aleksei Navalnîi li s-a interzis pentru a treia zi accesul la trupul neînsufleţit al acestuia, a declarat luni echipa sa, precizând că mama bărbatului "nu este autorizată" să intre în morga unde s-ar putea afla cadavrul, relatează AFP și Agerpre.

"Mama lui Aleksei şi avocaţii săi au sosit la morgă în această dimineaţă (luni). Nu au primit autorizaţia să intre. Unul dintre avocaţi a fost literalmente împins afară. Când personalul a fost întrebat dacă trupul lui Aleksei se află acolo, ei nu au răspuns", a declarat Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi, pe reţelele de socializare.

Ea a anunţat totodată că anchetatorii au informat-o pe mama lui Navalnîi şi pe avocaţii săi că ancheta cu privire la moartea acestuia în închisoare a fost "prelungită".

"Nu ştim cât va dura asta. Cauza morţii este încă 'nedeterminată'. Ei mint, trag de timp şi nici măcar nu o ascund", a scris Kira Iarmîş pe reţeaua X.

Opozantul rus şi principalul adversar al preşedintelui rus Vladimir Putin a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară din regiunea arctică, unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani de detenţie.

El a fost închis de la întoarcerea sa în Rusia, la începutul lui 2021, iar sănătatea sa s-a deteriorat în ultimele luni.

Mama lui Navalnîi, Liudmila Navalnaia, a sosit sâmbătă, însoţită de un avocat, la colonia penitenciară din regiunea arctică în care fiul ei fusese transferat în decembrie anul trecut.

Potrivit Serviciului Penitenciar din Rusia (FSIN), Aleksei Navalnîi a murit vineri după ce "s-ar fi simţit rău după o plimbare".

Vladimir Putin nu a făcut nicio declaraţie cu privire la moartea lui Navalnîi, produsă cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale, în urma cărora liderul de la Kremlin ar putea să rămână la putere pentru un nou mandat de şase ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: