image
Sursa foto: as.com

Momentele care l-au făcut unic pe Zidane la Real și omagiul adus de club

După ce și-a anunțat plecarea într-o conferință de presă, francezul a fost omagiat de clubul căruia i-a adus 9 trofee în perioada de doi ani și jumătate pe care a petrecut-o pe bancă.

Antrenorul în vârstă de 45 de ani a câștigat toate cele 8 finale în care a fost implicat, iar publicația 90min.com citată de Digisport, a scos în evidență cele mai importante momente care au definit cariera francezului pe Santiago Bernabeu.

Cele 7 momente definitorii pentru mandatul lui Zidane la Real

1. A pus capăt seriei de 39 de meciuri fără înfrângere a marii rivale, Barcelona. În aprilie 2016, grație reușitei starului Cristiano Ronaldo, madrilenii s-au impus cu 2-1 chiar pe Camp Nou, reducând la 7 puncte handicapul față de eterna rivală.

2. Primul trofeu Champions League obținut de Zidane ca antrenor. Într-o reeditarea a finalei din 2014, cu Atletico Madrid, Realul lui Zizou și-a învins rivala locală, după penalty-uri. Pe San Siro, scorul în timpul regulamentar a fost 1-1, iar la loviturile de departajare, tot Ronaldo a fost cel care a transformat penalty-ul decisiv, fapt care a comsemnat a doua Ligă a Campionilor la rând pentru Zidane, ca antrenor.

3. Seria de 40 de meciuri la rând fără înfrângere. După ce a pus capăt recordului Barcelonei, de 39 de meciuri la rând fără înfrângere, Real a îmbunătățit recordul în sezonul care a urmat, 2016-2017. Cu remiza din Cupă, 3-3 cu Sevilla, Realul a ajuns la borna 40. A fost cea mai lungă serie a vreunei echipe spaniole. Totuși, la meciul retur cu Sevilla, Real a pierdut cu 1-2.

4. Dubla titlu-Champions League. Zidane a încheiat cu stil sezonul 2016-2017, conducând Realul spre primul titlu după 2012 și spre al doilea trofeu Champions League în primul său sezon complet ca antrenor pe banca echipei blanco. Acel 4-1 cu Juventus, obținut în finala de la Cardiff, a reprezentat al 12-lea succes în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume pentru Real.

5. Startul sezonului 2017-2018. După triumful din stagiunea precedentă a urmat un nou triumf chiar în debutul sezonului care a urmat, câștigând Supercupa Europei cu Manchester United. A urmat un nou succes în El Clasico, însă de această dată obținută în Supercupa Spaniei, cu scorul general de 5-1. A fost al șaptelea trofeu al lui Zidane în doar un an și jumătate pe banca madrilenilor. Astfel, "Zizou" l-a egalat pe celebrul Del Bosque, devenind cel mai de succes manager din istoria clubului.

6. Campionatul Mondial al Cluburilor. Zidane l-a depășit pe Del Bosque, punându-l la pe picior de egalitate cu Luis Molowny, cu 8 trofee, la unul distanță de recordul legendarului Miguel Munoz.

7. Al treilea trofeu Champions League la rând. Dacă în competiția internă lucrurile nu au mers conform planurilor, Zidane și-a încheiat mandatul pe banca madrilenilor cu încă un trofeu de Liga Campionilor. 3-1 în finala cu Liverpool a însemnat o nouă pagină de istorie, Realul devenind prima echipă după Bayern Munchen, în 1976, care obține trei trofee europene la rând. Astfel, Zidane se alătură unei galerii cu nume celebre, precum Bob Paisley sau fostul său antrenor Carlo Ancelotti și a devenit cel mai de succes antrenor din istoria madrilenilor.

Zidane a fost numit antrenor la Real Madrid în ianuarie 2016, în locul lui Rafa Benitez, după ce antrenase doar la echipa secundă a clubului. Ca antrenor al ”albilor”, Zidane a câștigat de trei ori UEFA Champions League (2015-16, 2016-17, 2017-2018), Supercupa Europei (2016, 2017), La Liga (2016-2017), Supercupa Spaniei (2017) și Cupa Mondială a Cluburilor (2016, 2017).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: