image
Sursa foto: captură video

O tânără din RM a fost impusă să se prostitueze în Austria; Cinci persoane, reținute

Patru cetățeni moldoveni și un cetățean român au fost reținuți fiind suspectați de trafic de ființe umane. Aceștia sunt învinuiți că au traficat o tânără de 19 ani din Chișinău, sub pretextul angajării acesteia într-un salon de frumusețe din România, în calitate de manichiuristă. Însă, suspecții au transportat-o în Viena, Austria, unde au impus-o să presteze servicii sexuale.

Patru persoane din Republica Moldova și un cetățean al României, membrii unei grupări infracționale, cu vârste cuprinse între 21-43 de ani, sunt suspectați de trafic de ființe umane.

Recent, cetățeanul României și-a ispășit pedeapsa, fiind condamnat în una din țările Uniunii Europene la șapte ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni.

Bărbații au fost reținuți în urma unor informații operative, recepționate la 18 aprilie 2019, potrivit cu care, în luna martie 2019, suspecții au traficat o tânără cu vârsta de 19 ani, domiciliată în Chișinău, sub pretextul angajării acesteia la muncă într-un salon de frumusețe din România, în calitate de manichiuristă.

Ulterior, suspecții, profitând de poziţia de vulnerabilitate a victimei, acționând prin înșelăciune, la 14 martie 2019, au organizat transportarea tinerei în Austria, orașul Viena, unde a fost adăpostită.

Ajunsă pe teritoriul Austrei, victima a fost deposedată de pașaport și impusă să presteze servicii sexuale mai multor bărbați.

Zilnic, tânăra întreținea relații intime cu circa 3-4 bărbați, iar pentru serviciile prestate îi erau achitată sume de 100-150 de euro, bani pe care victima era obligată să-i transmită traficanților.

La 17 aprilie 2019, din cauza unor probleme cu organele de drept, suspecții împreună cu victima au părăsit teritoriul Austriei, revenind în Republica Moldova.

În continuare, suspecții în complicitate cu alte persoane în curs de identificare, au organizat transportarea victimei din Chișinău în extravilanul satului Floreni, raionul Anenii Noi.

Unul dintre complicii suspecților, având cagulă pe cap, a scos victima din automobil și a amenințat-o cu o armă, spunându-i că dacă va povesti despre cele întâmplate în Austria, va avea de suferit ea și familia sa, ulterior victima fiind lăsată în câmp de către făptuitori.

În seara zilei de 19 aprilie, în timp ce suspecții se deplasau cu diferite unități de transport pe străzile din Chișinău, au fost stopați și reținuți, la moment fiind plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

În cadrul perchezițiilor corporale și în automobilele suspecților, au fost depistate: o armă de model „WALTHER”, o cagulă, mănuși care au fost utilizate în acțiunile infracționale. De asemenea, au fost depistate și ridicate carduri bancare, acte și două telefoane mobile dintre care unul aparținând chiar victimei, buletinul de identitate și pașaportul acesteia.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, învinuiții riscă închisoare de până la 15 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: