image
Sursa foto: ceccarbusinessmagazine.ro

Fiscul reamintește când expiră data de achitare pentru imobile

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, 25 martie 2019, este termenul limită de achitare a obligațiilor fiscale la impozitul funciar şi/sau impozitul pe bunurile imobiliare, aferent perioadei fiscale a anului 2018.

Totodată, în condițiile neachitării impozitelor respective în termenul prevăzut, proprietarii de bunuri imobiliare și de terenuri riscă amenzi.

Astfel, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica o penalitate de 0,0329% per zi, potrivit unui comunicat de presă al Fiscului.

Obligația de achitare a acestui tip de impozit revine persoanelor juridice și/sau celor fizice, proprietari ai bunurilor imobiliare (inclusiv terenuri) sau posesori ai acestora, în condițiile stipulate de prevederile art. 277 alin. (1) lit. b) – f) din Codul fiscal, după cum urmează:

  • arendașii care arendează un bun imobiliar agricol proprietate privată, dacă contractul de arendă nu prevede altfel;

  • deținătorii drepturilor patrimoniale (drepturilor de posesie, de gestiune şi/sau de folosință) asupra bunurilor imobiliare proprietate publică de pe teritoriul Republicii Moldova;

  • arendașii sau locatarii bunurilor imobiliare ale autorităților publice şi ale instituțiilor finanțate de la bugetele de toate nivelurile;

  • locatarii bunurilor imobiliare, în cazul contractului de leasing financiar;

  • arendașii sau locatarii bunurilor imobiliare proprietate privată a nerezidenților Republicii Moldova, dacă contractul de arendă/locațiune nu prevede altfel.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: