image
Sursa foto: tribuna.md

Ruslan Codreanu s-a numit singur primar interimar;„Niciodată nu a fost înregistrat un abuz mai grosolan”

Ruslan Codreanu s-a numit singur primar interimar al capitalei. Aceasta o dovedește o dispoziție de pe 10 iulie curent, care este semnată tot de el.

„Uzurparea puterii la primăria Chișinău a căpătat forme inimaginabile pentru o democrație europeană: Silvia Radu, care a fost numită ilegal de Partidul Democrat și a deținut împotriva legii un timp funcția de primar interimar al capitalei, l-a numit absolut ilegal pe Ruslan Codreanu primar interimar până la sfârșitul alegerilor pentru primăria Chișinău. Acum Codreanu prevalându-se de o dispoziție ilegală, a cărei rațiune temporală a expirat, se autointitulează primar interimar al capitalei. Cosmos”, susține vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu.

„Niciodată, de la independență încoace nu a fost înregistrat un abuz mai grosolan, în materie de autonomie locală, dar cu siguranță acest abuz al lui Codreanu, cu valențe penale, este „umbrit” de un alt mare abuz al partidului de guvernare și anume invalidarea alegerilor locale pentru primăria Chișinău”, a scris Munteanu pe Facebook.

Potrivit lui Valeriu Munteanu „această dispoziție de dimensiuni elucubrante demonstrează că utilizarea cuvântului „dictatură” la adresa actualei guvernări se umple tot mai mult de conținut faptic”.

dispozițiedispoziție

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: