image
Sursa foto: Profimedia

Echipele din Arabia Saudită în Champions League?! UEFA a dat răspunsul final

O mulțime de staruri din fotbalul european au ales să facă pasul în această vară la cluburile din Arabia Saudită, ademeniți de sumele imense oferite de saudiți.

Astfel, odată cu aceste transferuri sonore, în presa din străinătate a început să circule un zvon potrivit căruia echipele din Arabia Saudită ar urma să participe la următoarele ediții ale competițiilor europene, Champions League, Europa League și Conference League.

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a reacționat în legătură cu aceste zvonuri. Conducătorul forului european a negat complet această posibilitate.

”Media a vorbit mult despre aceest subiect fără măcar să ne întrebe. Doar cluburile europene pot participa în Champions League, Europa League sau Conference League”, a fost anunțul făcut de Aleksander Ceferin, citat de Sport.es.

Președintele UEFA a vorbit și despre evoluția fotbalului din Arabia Saudită. Ceferin a comparat situația actuală a fotbalului saudit cu ceea ce s-a petrecut în China în urmă cu câțiva ani.

”Nu este un pericol. Am văzut o abordare similară în China, când au adus jucători aflați pe final de carieră după ce le-au oferit foarte mulți bani.

Nu este corect, ar trebui să lucreze la antrenamentele jucătorilor și la pregătirea antrenorilor, dar nu este problema mea”, a precizat președintele UEFA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: